پیشرفت تکنولوژی سبب گردیده تا اکثر بازاریابان، کارفرمایان و صاحبان کسب و کار، قسمت مهمی از پیشرفت در زمینه شغلی خود را در تولید ویدیو تبلیغاتی یا همان ویدیو مارکتینگ جستجو کنند. بدین ترتیب با روی کار آمدن اینترنت جهانی و شبکههای اجتماعی و تعامل بالا بین مخاطبان، ویدیو مارکتینگ (تبلیغات ویدیویی) در جایگاه ویژهای نسبت به عکس و متن قرار گرفت و سبب گردید بیشتر کسب و کارها به دلیل بازدید بالای ویدیوهای به اشتراک گذاشته شده در شبکههای اجتماعی و موتورهای جستجو، به این روش برای تبلیغات روی بیاورند.
ویدیو مارکتینگ، از سال 2010 مورد توجه بازاریابان و صاحبان کسب و کار قرار گرفت. قبل از ورود اینترنت، افراد برای تبلیغات کسب و کار خود از طریق تلویزیون اقدام میکردند. بدین جهت، برای ساخت تیزرهای تبلیغاتی با تیم تبلیغاتی مشخص اقدام کرده و با پرداخت هزینه به اسپانسر، آن را در رسانههای جمعی منتشر میکردند.
اما امروزه هر شخصی به راحتی میتواند با در دست داشتن تلفن همراه هوشمند، ویدیو تبلیغاتی خود را تهیه کرده و سپس در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارد.
اولین تبلیغات ویدیویی در یوتیوب توسط شرکت نایک در سال ۲۰۰۵ انجام شد و سپس در سال ۲۰۰۷ شرکت گوگل، تبلیغات خود را در این شبکه اجتماعی آغاز کرد و از آن پس اهمیت و ضرورت ویدیو مارکتینگ مورد توجه کاربران قرار گرفت. طبق آمار به دست آمده از بازدید رسانهها در شبکههای اجتماعی و موتورهای جستجو، افراد به این واقعیت پی بردند که ویدیوها تاثیر و بازدید بسیار بالایی بر مخاطب دارند.
طبق آمار گزارش شده از شرکت گوگل، از هر ۱۰ مخاطب، ۶ مخاطب ویدیو آنلاین میبینند و تنها تعداد محدودی از طریق رسانه تلویزیون، تماشای ویدیوها را دنبال میکنند. یوتیوب به اطلاع میرساند که کاربران در شبانه روز، بیش از 1 میلیارد ساعت ویدیو تماشا میکنند. به همین علت شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام، فیسبوک و آپارات که شبکهای داخلی است؛ بیشتر بر انتشار ویدیوها نسبت به سایر رسانهها، اصرار میورزند.
شاید با خود بگویید چرا ویدیو مارکتینگ؟ در ادامه به شرح ابهامات این مسئله میپردازیم.
عواملی که موجب میشود ویدیو مارکتینگ تاثیرات مثبتی را با خود به دنبال داشته باشد عبارتند از:
1- تعامل با مشتری و آگاه سازی مخاطبان
با ساخت ویدیوهای حرفهای که مکمل یکدیگر هستند، میتوانید مخاطبان خود را از خدمات مجموعه خود آگاه کنید و با توجه به برآورد نیاز مخاطبان، ویدیوهای خود را طراحی و ضبط کرده و به اشتراک بگذارید. اما نکتهای که باید به آن دقت کنید زمان ویدیو میباشد. ویدیوهای طولانی برای مخاطب خسته کننده میباشد مگر اینکه به گونهای فوق جذاب طراحی شده باشند. بنابراین اگر تبلیغات شما برای محصول میباشد، سعی کنید مختصرا محصول خود را معرفی کرده و از روشهای تکراری و یکنواخت برای معرفی محصول خود، بهره نگیرید.
2- به جادوی ارقام و اعداد و رنگها توجه داشته باشید
تصور کنید وارد پیج آموزش زبان خارجی در اینستاگرام میشوید. در نگاه اول چه چیزی نظر شما را جلب میکند؟!
مشخص است که در ابتدا به طراحی صفحه اول پیج که شامل پروفایل، بیو، مجموعه پستها و هایلایتها میباشد دقت میکنید. بنابراین طراحی ویدیوهایی که ایجاد میکنید و رنگبندی آنها و عدم یکنواختی، تاثیر بسیاری بر جذب مخاطب دارد.
دومین نکتهای که برای اکثر مخاطبان وجه تمایزی از سایر پیجها محسوب میشود؛ آمار دنبال کنندگان و بازدید پستها میباشد. قانون نانوشتهای در ذهن مخاطبان وجود دارد که میگوید: پستی که تعداد بازدید بیشتری دارد و تعامل در آن بسیار بوده، قطعا مورد استفاده اکثریت قرار گرفته و مورد قبول افراد بیشتری واقع شده است. بنابراین انتخاب آنان با توجه به تعامل شما انجام میشود.
پس به این نکته و سایر نکاتی که باعث جلب توجه مخاطب میشود، بسیار دقت داشته باشید.
3- مخاطب را تبدیل به مشتری کنید
هدف از ساخت ویدیو تبلیغاتی، تبدیل بازدید کننده به مشتری است. بدین منظور باید نیازهای مخاطب را شناسایی کنید یا به معنای دیگر، مخاطب خود را بشناسید.
- به نظر خودتان مشتری ایدهآل شما چه ویژگیهایی دارد؟
- چه چیزی در تبلیغات شما میتواند بر وی تاثیرگذار باشد؟
با پاسخ به این 2 پرسش میتوانید ویدیویی با محتوای بهتر و مفیدتری تهیه کنید.
مزایای ویدیو مارکتینگ
معرفی محصول
با معرفی اجزا و ویژگیهای محصول، مخاطب نسبت به محصول کنجکاو میشود و به دلیل سهولت دیدن ویدیو نسبت به خواندن متن، ترجیح میدهد از ویدیو استفاده کند که این عامل، مهمترین و اصلیترین دلیل افزایش فروش اینترنتی میباشد.
روشن سازی مزایا و معایب
در واقع همه مخاطبان به دنبال عاملی جهت اعتماد به محصول، از جانب صاحبان کسب و کار هستند. بازاریابانی که بی پرده از نقاط قوت و نقاط ضعف کالای خود صحبت میکنند در بین مخاطبان از محبوبیت بالایی نسبت به سایر بازاریابانی که در معرفی محصول خود اغراق میکنند دارند.
آموزش نحوه استفاده
مخاطبان ترجیح میدهند بیشتر مباحث را آسان در دسترسشان داشته باشند. بدین سبب آموزشهایی در رابطه با نحوه استفاده از محصول و مشکلاتی که ممکن است در حین استفاده پیش بیاید، مفید واقع میشود.
افزایش تعامل و فروش
زمانی که بازاریابان کار خود را در زمینه ساخت ویدیو، انتشار آن و افکت گذاری صحیح ویدیو، با دقت کامل و تخصصی انجام دهند، در بیشتر مواقع مخاطب احساس نیاز به آن محصول را در خود میبیند و محصول را خریداری میکند.
سهولت استفاده از ویدیو
در دنیای امروزی با در دست داشتن تمامی ابزارها و عدم محدودیت امکانات، همه افراد میتوانند از ساخت ویدیو برای کسب و کار خود استفاده کنند و آن را منتشر کنند.
علاقه موتورهای جستجو به ویدیو
مشخص است که گوگل و یوتیوب علاقه بسیاری به نشر فیلمها دارند. بدین ترتیب ساخت ویدیو از آن جهت که در صورت پر محتوا بودن بازدید بالایی خواهد داشت، مزیت بسیاری دارد.
معایب ویدیو مارکتینگ
زمان بالا برای ساخت ویدیو
صاحبان کسب و کار به دلیل مشغلههای کاری فراوان، به زمان بیشتری برای انجام امورشان احتیاج دارند. با این وجود، ساخت ویدیو زمان زیادی را میطلبد.
افزایش هزینه ها نسبت به متن نوشتاری
نوشتن متن و انتشار آن تنها با یک لپ تاپ امکان پذیر است. اما ساخت ویدیو از ابتدا تا انتها که شامل: تولید محتوا، فیلمبرداری، افکت گذاری و افزایش جذابیت ویدیو برای مخاطبان میباشد؛ هزینه بیشتری نسبت به انتشار سایر رسانهها خواهد داشت.
مصرف اینترنت بیشتر
در زمان انتشار محتوای متنی، اینترنت محدودی برای انتشار محتوا مصرف میشود. اما ساخت ویدیوهای با کیفیتی که از سمت سازمان ایجاد میشود؛ حجم بالایی داشته و در زمان انتشار نیز با توجه به حجم بالا، اینترنت بیشتری مصرف میکند که در صورت استمرار در تولید ویدیو، اینترنت حجیمی مصرف میگردد.
با توجه به همه موارد فوق، ویدیو مارکتینگ در مقایسه با سایر روشهای معرفی محصول، بازخورد بیشتری به همراه داشته و علاوه بر آن؛ در صورت کار کردن تخصصی بر روی ویدیو، سبب افزایش سرمایه نیز میگردد. بنابراین استفاده از روشی تاثیرگذار، هوشمند و ثابت شده، بهتر از صرف زمان برای امتحان کردن سایر روشهای قدیمی با تاثیرگذاری اندک میباشد.